Fanimatkasäännöt


ETELÄ-SUOMEN KÄRPPÄFANIT RY:n FANIMATKASÄÄNNÖT

Päivitetty 28.11.2012 – sääntömääräisen syyskokouksen päätösten mukaisiksi.

Ohessa on lueteltu pelisääntöjä, joita noudattamalla teemme fanimatkoistamme kaikille mieluisan. Vain hyväksymällä nämä säännöt voit osallistua EtäKärppien järjestämiin tapahtumiin. Hallitus voi muuttaa fanimatkasääntöjä tarpeen vaatiessa.

1. Muista, että edustat paitsi yhdistystäsi myös Oulun Kärppiä eli käyttäydy sen mukaisesti.

2. Fanimatkoille on aina nimetty matkanjohtaja. Matkanjohtajalla on ylin päätäntävalta ja matkanjohtajan ohjeita noudatetaan.
Matkanjohtajan apureina toimivat hallituksen jäsenet tai erikseen nimetyt henkilöt. Heidän antamia ohjeita noudatetaan samalla tavalla kuin matkanjohtajankin.
Linja-auton kuljettaja vastaa kaikesta liikenneturvallisuuteen liittyvästä. Näissä asioissa hänellä on ylin päätäntävalta.

3. Kaikenlainen rähinöinti, ilkivalta, väkivalta ja solvaaminen on kielletty. Kärppäfani käyttäytyy aina asiallisesti.

Kirosanojen jatkuva käyttö ei jaksa naurattaa ketään. Katsomotoiminnan pitää muutenkin olla huumoripitoista eikä niskakarvat pystyssä tapahtuvaa uhoamista. Katsomossa, erätauoilla tai missä tahansa ei provosoida eikä mahdollisiin provosointeihin takerruta. Huumorinkukka on se paras kukka. Ongelmatilanteissa käännytään järjestysmiesten puoleen, niitä ei aleta itse ratkomaan.

4. Jätetään linja-auto siistiin kuntoon. Minkä jaksoit kantaa linja-autoon, jaksat myös kantaa pois. Yhdistyksellä on oikeus periä jäsenen aiheuttamien vahinkojen kuluja, esimerkiksi siivouskuluja. Mikäli käytät linja-autossa WC:tä, niin istu pöntölle (varsinkin miehet HUOM!).

5. Voit muuttaa varaustasi fanimatkoille/-tapahtumiin alla mainittujen ehtojen mukaan, muutoin varaukset on SITOVIA.

5.1. MATKA+LIPPU -varauksen peruminen

Voit perua MATKA+LIPPU -varauksen seitsemän (7) arkipäivää ennen tapahtumaa. Tämän jälkeen, vaikkei itse tapahtumaan osallistuisikaan, MATKA+LIPPU -varaus on maksettava.

5.2. LIPPU -varauksen peruminen

Voit perua LIPPU -varauksen kolme (3) arkipäivää ennen tapahtumaa. Tämän jälkeen, vaikkei itse tapahtumaan osallistuisikaan, LIPPU -varaus on maksettava.
Ainoastaan pätevällä syyllä (esim. sairastuminen) voi varaukset perua yllämainittujen määräaikojen jälkeen. Tällöin tulee maksaa 50% varauksen hinnasta, ellei yhdistys tai peruja saa välitettyä varausta toiselle osallistujalle.

6. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita osallistumaan fanimatkoillemme, eikä fanimatkoilla ole ikärajaa. Alle 18-vuotiailta edellytämme kuitenkin huoltajan suostumusta kirjallisena ja alle 15-vuotiailta huoltajan tai tämän valtuuttaman aikuisen mukana oloa. Kaikki fanimatkoille osallistuvat käyttäytyvät siten, että myös nuorempien fanien matka sujuu miellyttävästi. Huoltajan suostumuslomake TÄÄLTÄ

7. Laulaminen ja kannustaminen tunnelman kohottamiseksi linja-automatkalla on sallittua – jopa suotavaa. Tässäkin asiassa on otettava huomioon mahdolliset pidemmät ajomatkat. Varsinkin yön yli tai yömyöhään tapahtuvilla matkoilla on otettava huomioon kanssamatkustajien levon tarve.

8. Fanimatkoilla alkoholin käyttö on 18-vuotta täyttäneiltä sallittua, mutta alkoholinkäyttö tulee rajoittaa henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaisesti. Fanimatkat eivät ole kenenkään henkilökohtaisia ryyppyreissuja eivätkä oikeuta käyttäytymään miten huvittaa.

9. Jäähallien järjestyssääntöjä noudatetaan. Sinne ei yritetä viedä esim. omia alkoholipitoisia juomia, niitä saa ostaa jäähallien anniskelupaikoista. Muistakaa myös yleiset järjestyssäännöt.

10. Kaikki epäasiallinen toiminta, vaikka sitä ei olisi näissä säännöissä mainittu, johtaa tarvittaessa kurinpidollisiin toimiin.

Etelä-Suomen Kärppäfanit ry:n hallitus jakaa tarvittaessa huomautuksia, varoituksia tai osallistumiskieltoja häiriötapauksissa. Törkeät tai toistuvat häiriöt johtavat yhdistyksestä erottamiseen ja tarvittaessa asia siirretään viranomaisten hoidettavaksi.

11. EtäKärpät ei vastaa yksittäisten henkilöiden aiheuttamista vahingoista. EtäKärpät suosittelee sopivan vakuutuksen ottamista toimintakauden ajaksi.

12. Liput on noudettava ennalta ilmoitettuna ajankohtana. Mikäli myöhästyt, niin saat lippusi vasta seuraavalla erätauolla. Ilmoitathan EtäKärppien puhelimeen mahdollisimman ajoissa, mikäli myöhästyt tai et pääse tulemaan peliin/matkalle.

13. Otteluissa ja fanimatkoilla otettuja valokuvia voidaan käyttää EtäKärppien web-sivujen, mainosten tai muiden vastaavien julkaisujen kuvituksena. Mikäli et halua sinusta otettuja kuvia käytettävän, ilmoitathan tapahtumavastaavalle tai matkanjohtajalle asiasta.