Haastattelussa Jukka Saviluoto

MIES JA KNALLI TAMPEREELTA, NÄÄS

 

”Reilu ja rempseä äijjä”, ”mainio matkakumppani ja seuramies juttuineen". Näin kaverit Tampereen EtäKärpistä kuvailevat Jukka ”Julli” Saviluotoa, joka valittiin viime kauden päätteeksi kauden parhaaksi Kärppä-faniksi. Jullia kehuskellaan siitä, että hän tulee juttuun kaikkien kanssa ja luo ympärilleen hyvää ilmapiiriä jopa vastustajien joukossa. ”Bussitunnelmaa Julli piristää ja saa uudemmatkin ihmiset tuntemaan olonsa heti joukkoon kuuluvaksi. Sitä paitsi Jullin knallia ei voi unohtaa - joten kaikki tunnistavat miehen.” Näinhän se on, kun Jullin on kerran tavannut niin tämä reilu ja rempseä mies knalleineen jää kyllä mieleen. On muuten äänestyksessä rima korkealla kuluvan kauden päätteeksi!

 

Kysäistäänpä seuraavaksi mitä miettii itse Julli!

 

 

Mikä oli ensireaktio kun kuulit tulleesi valituksi kauden parhaaksi Kärppä-faniksi?

 

– Yllättynyt! Ei tullu mieleenkään että voisi kyseisessä äänestyksessä menestyä.

 

 

Mistä asti olet ollut Kärppä-fani ja kuinka susta semmoinen tuli?

 

– Kai se varsinainen "fanitus" alkoi kun Kärpät nousi liigaan. Tämmöselle "pohjoisen miehelle" tuntui Kärpät eniten sydäntä lähellä olevalta joukkueelta. Sai töissäkin kuittailla aina kun Kärpät oli voittanu jommankumman tamperelaisjoukkueen. Peleissä ei alkuaikoina tullut juurikaan kierrettyä, pari, kolme kertaa kaudessa Tampereen pelejä kävin kattomassa.

 

 

Kuinka löysit EtäKärpät?

 

– Kuulin aikoinaan jo Line5:n aikaan että Etelä-Suomessa on Kärppien faniporukka, mutta en saanu kuitenkaan missään vaiheessa aikaseksi liittyä. Sitten syksyllä 2007 oltiin parin kaverin kans kattomassa HPK-Kärpät -matsia ja paikat oli Etiksien vieressä. Meininki näytti niin hyvältä että kaveri Hämeenlinnastakin äityi kehumaan. Sen matsin jälkeen liityin jäseneksi.

 

 

Mikä tässä porukassa on parasta?

 

– Rentoa, samanhenkistä ryhmää. Reissuissa on tarkoitus pitää hauskaa, ei rähistä. 

 

 

Kerro jotain hauskimmasta pelireissusta minkä olet tehnyt!

 

– Jaa hauskin, pahan pistit. Hyvin on mieleen jääny ainakin Hifki - Kärpät marraskuulta -07; hieno nousu 3-0 tappioasemasta 3-5 voittoon Hifkin synttäripelissä ja mukavat pikkujoulut sen perään. Fiilis oli todella hyvä!

 

 

Entäpä pahin kommellus reissuilta...?

 

– Varmaan 2008 ekan finaalin jälkeen paluumatkalle lähtö sunnuntaiaamuna lykkäänty allekirjoittaneen takia vajaat puoli tuntia. Matkanjohtajan puhelu herätti miehen siinä vaiheessa kun bussi teki jo lähtöä. Se on tuo aikaero, tai jotain, nuilla reissuilla ku meinaa joskus väsyttää...

 

 

Onko EtäKärppien toiminnassa mitään parantamisen varaa?

 

– Ei. En rupia neuvomaan, kun en osaa paremminkaan tehä :)

 

 

Vetääkö veri takaisin pohjoiseen?

 

– Ei yhtään. Onhan sielä mukava kävästä esim. lomilla, mutta ei sinne takas asumaan ole minkäänlaista kaipuuta. 

 

 

Kaikkien aikojen paras Kärppä-pelaaja? Miksi?

 

– Minä en nuista vanhoista pelaajista oikeen tiiä mitään, niin pitää valita aktiivipelaaja, entinen Kärppä. Jussi Jokinen. Tykkään äijän tyylistä, pärjänny hyvin NHL:ssäkin ja tekee hienoja ja ennen kaikkea, tärkeitä maaleja (tekis vaan vähän enemmän).

 

 

Mitä harrastat Kärppien lisäksi?

 

– Sulkapalloa hakkaan, kesällä lisäksi tennistä. Järjestötoiminta haukkaa myös vapaa-aikaa, olen mm. yhden urheiluseuran ja yhden metallin ammattiosaston taloudenhoitaja.

 

 

Mitä toivot vuodelta 2010?

 

– Pääsis huhtikuun lopussa kattoon Kärppien peliä ;)

 

 

Terveiset muille Kärppä-faneille?

 

– Pidetään ääntä sielä katsomossa. Jos seuraavana päivänä on kurkku kipee ja ääni käheenä, on peli-ilta ollu onnistunu.