TIEDOTE: COVID-19 vaikutukset EtäKärppien toimintaan

(Päivitetty 11.11.20)
EtäKärppien hallitus kokousti 21.9.20 ja yhtenä asiakohtana hallitus keskusteli COVID-19 vaikutuksista EtäKärppien toimintaan.
 
EtäKärpät pyrkii kaikessa toiminnassa huolehtimaan jäsentensä turvallisuudesta. Haluamme, että vallitsevista olosuhteista huolimatta voisimme nauttia Liiga-kiekosta myös paikan päällä Kärppiä kannustaen. Näillä ohjein pyrimme ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä Liiga-otteluiden ja EtäKärppien jäsenien keskuudessa:
 

- Liiga on antamassa omat ohjeensa joukkueille siitä, miten toimitaan viruksen leviämisen estämiseksi. Joukkueet joutuvat mm. rajaamaan otteluiden katsojamäärää. Tällä voi olla vaikutusta pelilippujen hintoihin, sillä lipputulojen laskiessa osa seuroista ei voi tarjota vieraskannattajille alennusta lipuista. Varoitamme siis etukäteen, että lippujen hinnat vaihtelevat.

 

- Jos sinulla on oireita, niin et saa osallistua EtäKärppien tapahtumiin. Peruutuskäytännöt ovat samat kuin muutenkin sairastuneena, eli osallistumisen voi perua kuluitta niin kauan kuin ilmoittautuminen on auki (ks. fanimatkasäännöt).

 

- Pelireissuilla käytetään kasvomaskia aina, kun ollaan bussissa. Myös käsihygieniasta on huolehdittava. Bussissa pyritään istumaan omissa porukoissa niin, että jätetään turvavälejä muihin. Tarvittaessa joudumme rajaamaan bussin matkustajamäärää, jotta turvavälit voidaan jotenkin säilyttää. Tällöin ilmoitamme, jos bussin matkustajakapasiteetti on täynnä eikä uusia bussimatkustajia voida reissulle ottaa. Bussiyhtiöltä on tarkistettu, että bussin ilmanvaihto ei kierrätä samaa ilmaa.

 

- EtäKärppien fanikatsomossa on kasvomaskipakko, jos turvavälien säilyttäminen katsomossa on vaikeaa (ei koske alle 15v tai niitä, jotka eivät sairauden vuoksi voi kasvomaskia pitää). THL:n suosituksen mukaan maskeja tulisi pitää halleissa sisällä, vaikka turvavälejä voisikin pitää. Jos et käytä maskia, niin huomioithan ne, jotka maskia käyttävät ja haluavat suojautua. Kannustushuutojen ja -laulujen lomassa suusta leviää ilmaan pisaroita ja hengitystie-eritteitä, joten maskittomien henkilöiden olisi hyvä olla katsomossa selkeästi erillään maskia käyttävistä. Kasvomaskia tulee muistaa vaihtaa virallisten suositusten mukaisesti. 

 

- EtäKärpillä on meidän logoilla varustettuja kankaisia kasvomaskeja, joita myydään 10€/kpl hintaan. Näitä voi ostaa fanimatkoilta sekä mm. Helsingin peleistä. Emme pysty postittamaan maskeja.

 

- Jokaisen osallistujan vastuulla on varautua otteluihin riittävin suojavarustein, eli hankkimalla omat kasvomaskit ja huolehtimalla käsihygieniasta. Useimmat hallit ovat varautuneet tarjoamaan kasvomaskin, jos omat unohtuvat. Myös EtäKärpiltä löytyy varastosta kertakäyttöisiä suu-nenäsuojuksia.
 
 
Olethan yhteydessä hallitukseen esimerkiksi puhelimitse, jos jokin asia jää askarruttamaan. 
 
 
Hallituksen puolesta,
 
Miia Niskakoski
Puheenjohtaja